Skip to main content

Antropozófus gyógyászat

Antropozófus gyógyszerek

Az antropozófus gyógyszerekhez ásványi (pl. pirit), növényi (pl. ligetszépe), fém (pl. arany) és állati alapanyagokat (pl. méh) használnak fel. A gyógyszerek spektrumához a homeopatizáltan potenciált szerek éppúgy hozzátartoznak, mint koncentrált növényi vagy komplexen összeállított szerek. Az előállítást nemzetközi normák szerint minőségileg ellenőrzik.

Az antropozófus gyógyszereket gyakran több komponensből állítják elő. Az összetevők kiválasztásából, ezek arányából és feldolgozásuk módjából adódóan egy új gyógyító kompozíció jön létre. A sárgaréz is egy teljesen önálló öntvény saját jellemzőivel, és nem csak a két összetevő: a réz és a cink tulajdonságait hordozza.

Minden antropozófus gyógyszer célja, hogy a szervezet gyógyító erőit mobilizálja és erősítse. Nem akarjuk velük a betegség tüneteit elnyomni, hanem a szervezetet olyan állapotba igyekszünk hozni, hogy a betegség által megzavart egyensúlyát saját maga tudja visszaállítani. A terápia alapelve: olyan keveset, amennyire csak lehet, és csupán addig, ameddig szükséges.

Az antropozófus gyógyszer hatásosságát azon mérjük le, hogy testi vagy lelki panaszokat csökkent vagy eltüntet-e, a betegséget késlelteti, gyógyítja vagy akár teljesen megalkadályozza-e. A hatásosság megítélésének döntő szempontja a szervezet válasza - és ez egyéni.

Az antropozófus gyógyszerek három formában készülnek:

  • Ampullák injekciózásra
  • Cseppek, porok, golyócskák, tabletták és kapszulák szájon át történő bevételre.
  • Spray, zselé, esszencia, olaj, krém, tinktúra, púder külső felhasztnálásra.
Minden antropozófus szer mellékhatásoktól mentes, az injekciók is.