Skip to main content

Hírek

| Hírek

Új képzés 2021 augusztustól!

2021 augusztusában indítjuk a negyedik antropozófus gyógyászati képzést. Várjuk szeretettel az antropozófus gyógyászat iránt érdeklődő orvosokat, egyetemi hallgatókat, fogorvosokat, egészségügyi dolgozókat, gyógyszerészeket, pszichológusokat, terapeutákat. 

| Hírek

Lezárult a 2017-2020-as képzésünk!

Örömmel adjuk hírül, hogy 13 orvos, gyógyszerész és pszichológus és 27 terapeuta kolléga végzett a harmadik hároméves kurzusunkon!

| Hírek

100 éves az antropozófus gyógyászat - beszámoló

A hét életfolyamat és hét fém a gyógyszerészeti eljárások és mesék tükrében címmel ünnepeltük a 100 éves antropozófus gyógyászatot Albert Schmidli úrral, a WELEDA gyógyszercég korábbi gyógyszerészével.

Az Antromedicart Egyesület orvos és terapeuta képzése szervezésében töltöttünk el hét napot mintegy százan a jelenlegi és korábbi képzéseink résztvevőivel és vendégeinkkel: pedagógusokkal, gyógyítókkal és érdeklődőkkel. A hetesség jegyében éltük át a kozmoszt, a meséket, a szubsztanciákat és a bennünk zajló folyamatokat.

| Hírek

100 éves az antropozófus gyógyászat - meghívó

Világ- és országszerte ünnepel az antropozófus közösség, ugyanis 100 éve vette kezdetét számos mozgalom, amely egyrészt a Waldorf-pedagógia elterjedéséhez, másrészt az antropozófus orvoslás megalapozásához vezetett. E kettő - a pedagógia és a gyógyítás - szorosan összekapcsolódva képes megújítani és a szellemivel áthatni társadalmunkat.

Az Antromedicart Egyesület szervezésében éppen ezért egy olyan egyhetes programsorozatra várunk minden érdeklődőt, ahol a misztériumgyógyászat megújításának törekvései a laikusok számára is követhetőek, a gyógyítás és a pedagógia területei összekapcsolhatóak. A hetesség jegyében éljük át a kozmoszt, a meséket, a szubsztanciákat és a bennünk zajló folyamatokat.

| Hírek

Tanulmányi utazásunk Dél-Németországba és Dornach környékére

Idén június 30-július 6-ig  – a második képzési tanévünk lezárásaként – tanulmányúton vettünk részt Dél-Németországban és Dornach környékén, ahol az ott működő antropozófus intézményeket látogattunk meg.

| Hírek

Elindult a 2019-es MagNet Bank Közösségi Adományozási Program (KAP)

Május 13. és június 24. között a Magnet Banknál az ügyfelek döntenek a rájuk eső banki nyereségrész 10 százalékáról társadalmi ügyek javára. A mi egyesületünk is benne van abban az 56 társadalmi szervezetben, akik az idén támogatáshoz jutnak az ügyfelek döntése által; és bár sok hasznos, szép projekt van a listában, mint az eddigi években, most is nagyon örülünk a szavazatoknak!

| Hírek

Tanulmányi út Dél-Németországba és Dornach környékére

2019. június 30 - július 6.

Látogatás a Filder- és Arlesheimi klinikákba, a WELEDA, WALA és HISCIA gyógyszercégekhez, az Isenheimi oltárhoz és a Goetheanumba.

A buszban van még néhány szabad hely, várjuk azokat az antropozófus gyógyászat iránt érdeklődő orvosokat, terapeutákat, pedagógusokat, akik az utazás idejére csatlakozni szeretnének hozzánk.

Bővebb információt kérésre e-mailben küldünk.