Hírek

Kedves Egyesületi Tagok,

Az Antromedicart Egyesület (székhelye: 2098 Pilisszentkereszt, Kossuth Lajos u. 46.) évi rendes Közgyűlését 2020. június 19-én 18.00 órára összehívjuk. A Közgyűlésre szeretettel várunk!

Ideje: 2020. június 19-én, pénteken, 18.00-20.30 között

Helyszíne: 1026 Budapest, Riadó utca 2/b. (A Magyar Antropozófiai Társaság székházában)

Bővebben ...

Az AMA képzések több orvosa munkájának eredményeként elkészült egy összefoglaló anyag a jelenlegi járvánnyal kapcsolatban. 

A dokumentumot a jelenleg ismert tudományos bizonyítékokra és klinikai tapasztalatukra alapozva konszenzusosan Deli folyamat során állítottuk össze. Olyan javaslatok is említésre kerülnek, melyek olyan németországi, svájci kórházak kezelési stratégiájában szerepelnek, ahol részben súlyos állapotú betegek is kezelés alatt állnak. Az egészség megőrzéséhez és a jó állapotú betegek otthoni ellátásához kíván segítséget nyújtani.

Figyelmeztetjük az olvasót, hogy ezen dokumentum tartalmát a mindenkori járványügyi rendelkezések igyelembevételével olvassa!

Bővebben ...

Jelen helyzetben a személyes gyógyítói munka és az oktatás is több szinten is akadályozott, így több időt töltenek az orvosok, terapeuták, pedagógusok és az otthonról dolgozó szülők a számítógép előtt, többet telefonálnak, illetve az információszerzés reményében szembesülnek olyan tartalmakkal is, amelyek még erős szűrésre, hitelességük mérlegelésére várnak. A kifelé irányuló fokozott figyelem mellett ez plusz terhet ró a lénytagokra, melyet a befelé irányuló, lelki-szellemi lecsendesedésben töltött minőségi idővel is javasolt ellensúlyozni. Az alábbiakban összegyűjtöttünk a jelen helyzetben áldásos művészeti, mozgásos, meditációs és szellemi tevékenységekre vonatkozó javaslatokat.

Bővebben ...

A hét életfolyamat és hét fém a gyógyszerészeti eljárások és mesék tükrében

címmel ünnepeltük a 100 éves antropozófus gyógyászatot Albert Schmidli úrral, a WELEDA gyógyszercég korábbi gyógyszerészével.

Az Antromedicart Egyesület orvos és terapeuta képzése szervezésében töltöttünk el hét napot mintegy százan a jelenlegi és korábbi képzéseink résztvevőivel és vendégeinkkel: pedagógusokkal, gyógyítókkal és érdeklődőkkel. A hetesség jegyében éltük át a kozmoszt, a meséket, a szubsztanciákat és a bennünk zajló folyamatokat.

Bár az elmúlt száz évet ünnepeltük, a rendezvény mégis a jövőbe mutat azáltal, hogy az antropozófia szellemiségében élő és dolgozó emberek a közös érdeklődés és tevékenység nyomán együtt fejlődhettek.
A hét napjain sorban megismertük az ólom, az ón, a vas, az arany, a réz, és a higany, az ezüst tulajdonságait és a hozzájuk kapcsolódó életfolyamatokat; figyelemmel kísértük a bolygók - a Szaturnusz, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkúr, Hold - összefüggéseit az allopátiával, fitoterápiával, a növényi mérgekkel és a Doronokkal, fémtükrökkel, majd az arkangyalokkal és a mesékkel is.

A szombati megnyitó nap kiemelkedő eseménye volt a Rudolf Steiner Szeminárium misztériumdráma előadása.

Bővebben ...