Skip to main content

Antropozófus gyógyászat

Dr. Jakab Tibor

Szakterület belgyógyász szakorvos, antropozófus orvos
Működés helyszíne 1133 Budapest
XIII. Hegedűs Gyula u. 48. fsz.2.
Telefon +3620284 4615
E-mail Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weboldal http://www.drjakabtibor.hu/

Bemutatkozás

Munkám során olyan gyógyító tevékenységet végzek, melyben korunk „akadémiai orvoslása”, az antropozófus orvoslás és a régi idők bölcsességét megőrző „természetgyógyászat” egyaránt szerepet kap. Meggyőződésem, hogy a természetes és az akadémiai orvoslás nem ellentétben állnak, hanem kiegészítik egymást!

Az antropozófus gyógyászat a komplementer medicinális irányzatok közé tartozik. Az ember egészségét, betegségét és gyógyítását, testi, lelki és szellemi szempontból közelíti meg.

A gyógyításban azokat a módszereket kell alkalmazni, amelyekre a betegnek szüksége van, legyen az éppen az inzulin pótlása, vagy akár egy vakbélműtét. Ha azonban inkább az ember saját gyógyító erőinek támogatása a cél, akkor az antropozófus gyógyászat módszereit követhetjük. Ezek közé tartoznak többek között a tisztítókúrák, a diéták, az ivókúrák, a gyógyteák, homeopátiás és antropozófus gyógyszerek alkalmazása, valamint a művészeti kezelések.

Fontos hozzátennem mindehhez, hogy megtapasztaltam azt, hogy a betegnek nagyon fontos, hogy legyen ideje elmondani mindazt, amit fontosnak tart tudatni az orvosával. Az orvosnak pedig legyen ideje minderre odafigyelni.

A gyógymód kiválasztásában lehetőség szerint figyelembe veszem a beteg kívánságát is, hiszen akarata ellenére senkit sem lehet meggyógyítani!

Dr. Jakab Tibor
belgyógyász szakorvos, antropozófus orvos

 

Elképzelhető, hogy némely elérhetőség (telefonszám, e-mail cím)aktualitását veszti, és a kollégák (még)nem jelezték nekünk a változást.
A hibákért, pontatlanságokért nem vállalunk felelősséget, viszont megköszönjük, ha nekünk megírják, így közvetlenül tudomást szerzünk ezekről, és mielőbb ki tudjuk javítani.