Skip to main content

Antropozófus gyógyászat

dr. Merész Katalin

antropozófus orvos, háziorvos

Szakterület antropozófus orvos, háziorvos
Működés helyszíne Budapest
Telefon +36 30 628 7709

Bemutatkozás

Általános orvosként végeztem 2004-ben a Semmelweis Egyetemen. Ezt követően a családorvosi szakirányt választottam, mert úgy éreztem, hogy a teljes embert szeretném látni és kezelni és úgy gondoltam, ehhez a háziorvosi tevékenység teremthet megfelelő teret. A gyakorlatban eltöltött évek sajnos rávilágítottak arra, hogy az állami, akadémikus orvoslás nyújtotta lehetőségek között ez csak egy idea marad.
Első gyermekem születése után ismerkedtem meg az antropozófus orvoslással és ezzel egy korábban számomra ismeretlen világ kapuja tárult fel. 2012-ben szereztem diplomát az első magyarországi antropozófus orvos képzésen.
Kezdetben iskolaorvosként foglalkoztam a steineri szemlélettel a solymári Fészek, majd a Göllner Mária Regionális Waldorf iskolában.
Ma ezt kiegészíti antropozófus orvosi rendelésem, ahol nem csak iskolás korú gyerekekkel és kamaszokkal, de eredeti hivatásomnak megfelelően felnőttekkel is dolgozom.
Célom, hogy az akadémikus orvoslás ismereteit kiindulópontnak tekintve antropozófus gondolkodás szerint igyekezzem a hozzám fordulók gyógyulását segíteni.

Rendelésemen várom szeretettel mindazokat, akik akár akut, akár krónikus betegségeik kapcsán az emberre, mint testi-lelki-szellemi lényre tekintő orvoslás nyújtotta terápiás lehetőségekkel szeretnének gyógyulni.

 

Elképzelhető, hogy némely elérhetőség (telefonszám, e-mail cím)aktualitását veszti, és a kollégák (még)nem jelezték nekünk a változást.
A hibákért, pontatlanságokért nem vállalunk felelősséget, viszont megköszönjük, ha nekünk megírják, így közvetlenül tudomást szerzünk ezekről, és mielőbb ki tudjuk javítani.