Skip to main content

Antropozófus gyógyászat

Heidler Norbert

Szakterület Dr. Ita Wegman szerinti ritmikus masszázs, Dorn-Breuss gerincterápia, hangfürdő Tao-hárfával, égövi jegyek dinamikus formarajza
Működés helyszíne Nemesvámos, József Attila utca 7., de kimegyek házhoz és munkahelyre is
Telefon 06-20/849-2066
E-mail Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weboldal www.gyogymuves.hu (jelenleg készül)

Bemutatkozás

Üdvözlöm, Kedves Látogató! Szeretettel köszöntöm! A nevem Heidler Norbert. Életem legnagyobb sorsfordulója 2009 nyarához köthető. A kezembe nyomtak egy könyvet azzal, „ezt el kell olvasnod”! Ez nem kényszer volt, inkább csak egy igen erős ajánlás. Nos, az olvasottak hatására gyökeresen megváltozott az addigi életem. Hihetetlen sebességgel indult el a belső változásom, ami együtt járt az addigi életem szétesésével. Így történt, hogy az érdeklődési köröm a gyógyítás felé fordult. S mint az alábbiakban jól látható, a belsővel párhuzamosan a külső változások is gyorsan elindultak.

2011-ben jelentkeztem természetgyógyász, azon belül is alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzésre. Ennek keretében ismeretet szereztem keleti mozgásformákról (csi-kung, tai-csi csuan, do-in, jóga) és masszázsokról (kínai (tui-na), yumeiho, shiatsu, tradicionális thai-masszázs). 2012 őszén, novemberben sikeres szakvizsgát tettem az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetnél (ETI) Budapesten, alternatív mozgás- és masszázsterápiából.

Ez idő tájt ismerkedtem meg a dinamikus formarajz egy különleges ágával, ahol a 12 állatégövi jegy dinamikus formarajzolásával olyan meditatív állapotba kerülhetünk, mely lehetővé teszi az állatégövi jegyek finom erőinek megérzését és megértését.

Ugyanakkor, szintén a természetgyógyász képzés ideje alatt jelentkeztem a Dr. Ita Wegman szerinti ritmikus masszázsterápia képzésre is, mely sikerrel zárult és Németországban megkaptam a Dr. Ita Wegman szerinti ritmikus masszázsterapeuta diplomát.

Nem sokkal a ritmikus masszázs vizsga után megismerkedtem egy különleges hangszerrel, a Tao-hárfával. Bár a neve keletiesen hangzik – lévén a nevében ott a tao –, ez mégis egy európai, egészen pontosan németországi „születésű” hangszer. Mivel nagyon gyorsan felfedeztem a ritmikus masszázs és a tao-hárfa közti működés- valamint hatásbeli szoros kapcsolatot, ezért elkezdtem tanulni és használni.

2015-ben újra az érdeklődési körömbe került egy – általam – elfelejtett módszer, a Dorn gerincterápia, s vele párhuzamosan a Breuss porckorong masszázs. Mindkét terápiás módszerből sikeres vizsgát tettem még ebben az évben.

A fenti módszerekkel segítem vendégeimet, külön-külön alkalmazkodva hozzájuk, hiszen sokfélék, életkoruk, élethelyzetük és a megoldásra váró feladataik tekintetében is, a legkülönbözőbb testi és lelki problémákkal. Vannak 2 és 94 évesek, s közöttük még felsorolhatatlanul sokféle életkorral, de vannak kismamák is, pocaklakókkal. Csak néhány példát szeretnék megemlíteni, milyen megoldandó problémával kerestek meg: daganatos megbetegedés, pánikbetegség, elveszített életerő, önismeret keresése, féloldali bénulás, született vese-rendellenesség, életút keresése, női-férfi kapcsolat harmonizálása, stressz, iskolába való beilleszkedés nehézsége, szétszórtság, a legkülönbözőbb fájdalmak (csípő, hát, fejfájás, váll, láb, stb.), állandó feszültség, laza ízületek … és sorolhatnám.

Célom a valódi érték adása, segítség nyújtása a megfáradt, testi-lelki egészségüket megtalálni igyekvő embereknek.

Tagja vagyok a Magyar Egészségügyi Kamarának, rendelkezem az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal működési engedélyével, ÁNTSZ működési engedéllyel és szakmai felelősségbiztosítással.

 

Elképzelhető, hogy némely elérhetőség (telefonszám, e-mail cím)aktualitását veszti, és a kollégák (még)nem jelezték nekünk a változást.
A hibákért, pontatlanságokért nem vállalunk felelősséget, viszont megköszönjük, ha nekünk megírják, így közvetlenül tudomást szerzünk ezekről, és mielőbb ki tudjuk javítani.