Skip to main content

Antropozófus gyógyászat

Ujváry Éva

 

Szakterület Orvosi festésterapeuta, képzőművészeti terapeuta.
Működés helyszíne Budapest és Gödöllő, Szilhát u. 14.
Telefon 06-20/575-7049
E-mail Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weboldal https://festesterapia.wordpress.com/

 

Bemutatkozás

 

Ujváry Éva orvosi festésterapeuta, képzőművészeti terapeuta.

Egyéni terápiás foglalkozásokat vezet orvosokkal, terapeutákkal együttműködésben. A holland festésterápiás képzés és az Antromedicart képzés óraadó tanára. Csoportos művészeti-terápiás foglalkozásokat vezet.

Tanulmányok: Emerald Foundation, Hága 2004-2008, diplomás antropozófiai festésterapeuta; Emerson College, GB, 1991-93 Waldorf pedagógia;  ELTE,Budapest,Tanárképzés, Szociológia,

 

Fény-Szín-Sötétség orvosi festésterápia 

Az orvosi festésterápia mélyreható átalakító erejének köszönhetően  segíti a korunkra jellemző  krónikus betegségek, és lelki betegségek  gyógyító  folyamatait. Diagnosztikus információt a beteg szabad képeiből kapunk, amelyeken láthatóvá válhatnak betegségfolyamatok, betegséghez vezető tendenciák.

Ez a terápia képes az emberi lény legbelsőbb magvát, Én-jét megszólítani, ezáltal változásokat előidézni, lelki, szellemi és fizikai szinten is. A  folyamatban a  beteg  saját erői vannak  aktivizálva,  a terapeuta pedig  finoman vezeti a  gyakorlatokat.

A terápiás foglalkozások során rövid bevezetés, beszélgetés után szabad képek (szénrajz és festés) készülnek, ahol a terapeuta számára láthatóvá válhatnak a betegséghez vezető okok, tendenciák, sokszor a betegség megjelenése előtt. Ezután   egyéni  szükségleteknek  megfelelően, személyre  szabott terápiás folyamat  következik, ami segít  helyreállítani  az egyensúlyt. Előzetes  festési tapasztalat  a  terápiás   munkához   nem  szükséges.

A  festésterápia  alkalmazható gyermekeknél és  felnőtteknél egyaránt,  bármely  életkorban. Általában  16 alkalom (gyerekeknél  13 alkalom)  javasolt hetente egy, esetleg két alkalommal  A  foglalkozások  50-60  percesek, gyerekeknek  30-50  percesek.  Mivel a terápiás  folyamat személyre szabott,  ezért  a teljes folyamat és egyes foglalkozások  hossza is egyénenként változhat.

Az orvosi festésterápia  kiegészítő/komplementer  terápia, illeszkedik az orvosi kezeléshez.

Milyen betegségekben nyújt segítséget?

  • depresszió, stressz,  szorongás,  pánikbetegség, álmatlanság,  krónikus  fáradtság, burnout   
  • asztma, allergia, ekcéma, emésztési zavarok, nőgyógyászati problémák,  szív és  keringési zavarok, meszesedési (szklerotikus)  folyamatok, degeneratív idegfolyamatok, mint pl. Sclerosis multiplex,  pajzsmirigy betegségek, rákos betegségek, stb.

A terápia Liane Collot d’Herbois és dr Ita Wegman együttműködéséből született. Collot Rudolf Steiner szellemtudományos munkájához kapcsolódva képes volt pontosan leírni a színek természetét, mozgásminőségét a Fény és a Sötétség/Szubsztancia kreatív erői között, és azt kapcsolatba hozni a hármas tagozódású ember működésével.

 

Elképzelhető, hogy némely elérhetőség (telefonszám, e-mail cím)aktualitását veszti, és a kollégák (még)nem jelezték nekünk a változást.
A hibákért, pontatlanságokért nem vállalunk felelősséget, viszont megköszönjük, ha nekünk megírják, így közvetlenül tudomást szerzünk ezekről, és mielőbb ki tudjuk javítani.