Skip to main content

Hírek

| Hírek

100 éves az antropozófus gyógyászat - beszámoló

A hét életfolyamat és hét fém a gyógyszerészeti eljárások és mesék tükrében címmel ünnepeltük a 100 éves antropozófus gyógyászatot Albert Schmidli úrral, a WELEDA gyógyszercég korábbi gyógyszerészével.

Az Antromedicart Egyesület orvos és terapeuta képzése szervezésében töltöttünk el hét napot mintegy százan a jelenlegi és korábbi képzéseink résztvevőivel és vendégeinkkel: pedagógusokkal, gyógyítókkal és érdeklődőkkel. A hetesség jegyében éltük át a kozmoszt, a meséket, a szubsztanciákat és a bennünk zajló folyamatokat.

Bár az elmúlt száz évet ünnepeltük, a rendezvény mégis a jövőbe mutat azáltal, hogy az antropozófia szellemiségében élő és dolgozó emberek a közös érdeklődés és tevékenység nyomán együtt fejlődhettek.
A hét napjain sorban megismertük az ólom, az ón, a vas, az arany, a réz, és a higany, az ezüst tulajdonságait és a hozzájuk kapcsolódó életfolyamatokat; figyelemmel kísértük a bolygók - a Szaturnusz, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkúr, Hold - összefüggéseit az allopátiával, fitoterápiával, a növényi mérgekkel és a Doronokkal, fémtükrökkel, majd az arkangyalokkal és a mesékkel is.

A szombati megnyitó nap kiemelkedő eseménye volt a Rudolf Steiner Szeminárium misztériumdráma előadása.

Idézünk az eseményen résztvevők visszajelzéseiből:

„Szeretném így utólag is hálámat kifejezni Nektek az egyhetes műhelyhéten kapott életre szóló élményekért, tapasztalatokért.

Az előadások nagyon magas színvonalúak voltak, a különböző nézőpontok és a jól befogadható belső képek mind-mind segítettek közelebb kerülni, átitatódni a különböző minőségekkel, meglátni fontos összefüggéseket. Személyes élményeim nem csak az apró részletekben voltak áthatóak, hanem amikor rácsodálkozhattam, és ráérezhettem arra a gondolkozásmódra amiből kialakult és táplálkozik az a tudás amit megismerhettünk.

Régi Naputasként magam is kapcsolódom ezzel a szellemiséggel már egy jó ideje, mégis a megértés lépésről-lépésre fokozatosan mélyül és erősödik, hála ezeknek a lehetőségeknek is.

Óriási öröm volt megismerni Albertet ! Aki mind emberileg mind szakmailag nagyon magas színvonalat képvisel, és jelenlétével sokunkat megérintett. Igazi modern alkimista, aki a hosszú időn át megérlelt elméleti és gyakorlati tudásának kincseit osztotta meg velünk.

A rendezvény előtti éjszaka váratlanul jött de annál intenzívebb ízületi problémával először elképzelhetetlennek tűnt, hogy vidékről ott tudok lenni Veletek, de az erő ami odavitt, minden nehézségen átsegített. A több helyről is érkező segítség, gyógyító impulzus pedig egy bámulatos gyógyulási folyamatot indított el, melynek ilyen mély testközeli tapasztalata az antropozófus orvoslás 100. évfordulóján megrendezett ünnepen beavató élményként hatott rám.

Óriási remény és hála van a szívemben!

Köszönöm ezt Nektek is akik rengeteg munkával életre hívtátok, megvalósítottátok, gondosan és nagyon aktívan kísértétek ezt a méltó ünnepet. Hogy sok-sok éve hordozzátok és egyre szélesebb körben megosztjátok ezt az impulzust Magyarországon. Öröm látni és érezni ebben a közösségben, ahogy ezek a kis csírák életre kelnek és növekednek ! Szívből gratulálok hozzá!
További sok Erőt kívánok nektek a munkátokhoz!”

 

„Gazdagság. Bennem ez a szó született meg az utolsó napon, amivel akkor összefoglaltam a hetet, a hét történéseit.

Olyan lelki-szellemi gazdagságot/ ismeretanyagot adott a hét minden napja, minden órája, minden perce, amiért csak hálával tudok gondolni mindenkire, aki ezt lehetővé tette számomra: az előadókra, a szervezőkre és a résztvevőkre is.

A napi élmények csúcspontja számomra a mesék-vegyfolyamatok párhuzama, illetve ilyen szintű értelmezése volt és a csúcsok csúcsa az a fémek vegetabilizáltásának költői leírása volt.

Ez a rengeteg ismeretanyag egyelőre keresi bennem a helyét, még sok minden forr, kevereg-kavarog bennem és remélem a megfelelő kémiai folyamat végtermékeként megszületik az, aminek meg kell születnie, ami egyelőre "rejtekben" készül, alakul, fejlődik.

Mindent nagyon köszönök. További tartalmas ünnepi évet kívánok Nektek!”

100eves 1
100eves 2
100eves 3
100eves 4
100eves 5
100eves 6