Skip to main content

Hírek

| Hírek

Tanulmányi út Dél-Németországba és Dornach környékére

WalaMég lehet jelentkezni!

Időpont: 2015. június 21-27.

Ez év kora nyarán az Antromedicart Egyesület orvos és terapeuta képzés hallgatóival tanulmányutat szervezünk Stuttgart és Dornach környékére az antropozófus intézményekbe. Hogy az ötven fős buszt megtölthessük, várunk még jelentkezőket, akik szeretnének velünk tartani.

1. nap: Budapest – Győr - Stuttgart

Indulás a kora reggeli órákban autóbusszal Stuttgartba. Érkezés a késő délutáni, esti órákban. Szállás a Jugendherberge Stuttgart Neckarpark 3-5 fős szobáiban.

2. nap: Stuttgart – WALA – FILDERKLINIK

A közös korai reggeli után utazás Bad Boll-ba a WALA antropozófus gyógyszergyárba. Itt egy vezetés keretén belül megtekintjük a WALA gyógynövénykertjét, és két előadást hallgatunk meg. A közös étkezés után kora délután indulunk Filderstadtba, a Filderklinikába, ahol egyik német docensünk vezet végig minket a klinikán.

Az ezt követő szabadidőben lesz esetleg lehetőség bemenni Stuttgartba.

3. nap: Stuttgart - WELEDA- HELIXOR

A közös korai reggeli után indulunk Schwäbisch Gmünd-be a WELEDA antropozófus gyógyszergyárba. Itt bemutatják nekünk a gyógynövénykertet, és a közös ebéd után indulunk a HELIXOR gyógyszercéghez Rosenfeldbe, ahol szintén előadásokat hallgathatunk meg a fagyöngyről és a fagyöngykészítményeik gyártási folyamatáról, másrészt a fagyöngykészítmények alkalmazási lehetőségeiről. Megtekintjük a fagyöngy-telepet.

stuttgart4. nap: Stuttgart – Malsch – Colmar – Lörrach

Korán reggel indulunk Malschba az első Goetheanum modellépületéhez, ahol egy kis vezetésen veszünk részt. Ezután továbbutazunk Colmarba, ahol Grünewald Isenheimi oltárát nézzük meg (jelenleg egy múzeum épületben van, nem a kolostorban). Ezt követően indulunk Svájc felé, és délután érkezünk Lörrachba (D), az ottani Jugendherbergébe.

5. nap: Lörrach – Arlesheim

A reggeli után átmegyünk Svájcba, és az arlesheimi klinikákat nézzük meg: az Ita Wegman Klinikát (itt fogunk közösen ebédelni), az Ita Wegman házat és a Lucas Klinikát.

Goetheanum6. nap: Lörrach – Dornach HISCIA – GOETHEANUM

A közös reggeli után ismét átmegyünk Svájcba, és a HISCIA fagyöngy gyógyszerkészítőnél vendégeskedünk. A déli órákban megyünk a Goetheanum-ba, ahol egy hosszabb vezetésen veszünk részt.

7. nap: Lörrach – Győr – Budapest

Reggel elindulunk hazafelé, és a késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Korlátozott számban még lehet hozzánk csatlakozni, érkezési sorrendben vesszük a jelentkezéseket. Kérésre küldünk jelentkezési lapot: ezt kitöltve, visszaküldve és az előleget az egyesület számlájára befizetve lesz érvényes a jelentkezés.

Szállás: Jugendherberge-ben 3-5 fős szobákban. Étkezés: reggeli közösen a szállásokon, ebéd (ha a programban nincs megemlítve) és vacsora saját szervezésben.

Utazás: közös busszal

Az út ára 150 ezer Ft, ezt részletekben kérjük májusig befizetni.

Jelentkezés:

ANTROMEDICART Egyesület
Wagner Andrea
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

pdfLetölthető pdf