Skip to main content

Hírek

| Hírek

Tanulmányi utunk Dél-Németországba és Dornach környékére

tanulmanyi ut csoportkep

Június végén – a második képzési tanévünk lezárásaként – tanulmányúton vettünk részt Dél-Németországban és Dornach környékén, ahol az ott működő antropozófus intézményeket látogattunk meg.

Jártunk a WALA és WELEDA antropozófus gyógyszerkészítőknél, ahol előadásokat hallgattunk, és a gyógynövénykerteket csodáltuk meg.

tanulmanyi-ut-01tanulmanyi-ut-02

Vendégeskedtünk a HELIXOR cégnél, akik az onkológiában használatos gyógyszereiket fagyöngyből és fekete hunyorból készítik. Szakvezetésen vettünk részt a Filderklinikán, amely 1975 óta működik antropozófus irányultságú kórházként Filderstadtban.

tanulmanyi-ut-03-helixor-fagyongy-iskolatanulmanyi-ut-04tanulmanyi-ut-05-filderklinik

Szakvezetésen vettünk részt a Filderklinikán, amely 1975 óta működik antropozófus irányultságú kórházként Filderstadtban.

Útban Svájcba betértünk Malschba az első Goetheanum modellépületéhez, ahol egy vezetésen vettünk részt, és Colmarba, ahol Grünewald Isenheimi oltárát néztük meg.

thumb tanulmanyi ut 06stuttgart

Szerda este Frau dr. Hammer szemészkolléganő  a lörrachi Burghofba az Else Klink euritmiatársulat színpompás előadására hívott meg minket.

 

tanulmanyi ut 08

A tanulmányút utolsó előtti napján az arlesheimi klinikán, az Ita Wegman házban és Lucas házban vendégeskedtünk, ahol a vezetések mellett egy onkológiai témájú előadást hallgattunk meg.

Végül az utolsó délelőttünket a HISCIA fagyöngy gyógyszerkészítőnél töltöttük.

A szép és tartalmas tanulmányutunkat a Goetheanum-ban tett látogatásunkkal koronáztuk meg.

tanulmanyi-ut-09tanulmanyi-ut-10